12 Απριλίου, 2017

Ο TEMPORA O MORES

Μόλις χθες υπέπεσε στην αντίληψή μας επιστολή της εταιρείας “ΝΕΧΤ Α.Ε.”, που αναφέρεται σε αντιδικία μας και στην έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων για σχετική αίτηση που είχαμε ασκήσει εναντίον της.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσουμε για όσα ισχυρίζεται η εν λόγω εταιρεία, γιατί εδώ και χρόνια έχουμε δείξει δείγματα γραφής και συνέπειας στην αγορά που δηλώνουν την ικανότητά μας να παράγουμε πρωτοποριακά επώνυμα προιόντα που ανοίγουν δρόμους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή αγορά και να επενδύουμε στην καινοτομία.

Απλά θα διευκρινίσουμε ότι η απόφαση που εκδόθηκε προφανώς και δεν ήταν τελεσίδικη, αφού έκρινε μια αιτήση ασφαλιστικών μέτρων και όχι μια αγωγή μας που δεν έχει καν ασκηθεί ακόμη! Επίσης για την ιστορία αναφέρουμε ότι η αντιδικία, δεν αφορούσε κάποιο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας μας, όπως αφήνεται να εννοηθεί, αλλά την απομίμηση των σχεδίων των προϊόντων μας, των εμπορικών σημάτων μας, του ολογράμματος γνησιότητας και της διαφημιστικής μας καμπάνιας.

Πέρα από αυτά όμως και μακριά από δικαστικές αίθουσες, διαμάχες και αποφάσεις, είναι γνωστό σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου μας, ότι ακόμα και στις δύσκολες εποχές που ζούμε, υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που «θέτουν ψηλά τον πήχη», δαπανούν χρόνο και χρήμα και καταθέτουν ψυχή προκειμένου να δημιουργούν νέα, πρωτότυπα, εμπνευσμένα και όσο το δυνατόν ποιοτικότερα προϊόντα και κάποιες άλλες που απλώς προσπαθούν να αναπαράγουν τα προϊόντα αυτά. Επίσης ακόμη και σήμερα, υπάρχουν επιχειρήσεις που δαπανούν χρόνο και χρήμα για την ευφάνταστη προώθηση των προϊόντων τους ενώ κάποιες άλλες απλώς εκμεταλλεύονται την έμπνευση των ανταγωνιστών τους.

Φθάνοντας στο «δια ταύτα», μπορεί να μην είμαστε ειδικοί προκειμένου να εκτιμήσουμε αν αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι ή όχι παράνομες, σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε βέβαιοι για το ότι, ούτε τις επικροτεί η πλειοψηφία των συναδέλφων και συνεργατών μας, ούτε προάγουν τον κλάδο μας, ούτε είναι σύμφωνες με την ηθική που πρέπει να υπάρχει στις εμπορικές συναλλαγές.

 

 

 

 

 

Λόγω των πρόσφατων καιρικών συνθηκών,
υπάρχει ενημέρωση για ενδεχόμενη βλάβη
στο τηλεφωνικό δίκτυο.

 

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε δυσκολία
στην επικοινωνία με το τηλεφωνικό μας κέντρο,
σας προτείνουμε να περάσετε την ερώτηση σας μέσω e-mail.

espa image